KUKA - KEN - MITÄ - MIKSI?

On Orwellin vuosi 1984. Aku Ankka hahmo täyttää 50 vuotta. Ylen uutiset kertovat Akun saapuneen Suomeen vierailulle sitä juhlimaan. Mielenkiintoni tätä ilmiötä kohtaan herää. Ostan antikvariaatista vuoden 1962 jouluparaati lehden, joka maksoi 10 markkaa. Tähän on nyt tultu…

Toivotan sinut tervetulleeksi sammonlaari.net Disney-keräilysivuilleni, jonne olen kuvannut ja skannannut yhtä sun toista alaan liittyvää, ensisijaisesti kotimaan markkinoillamme tarjolla ollutta materiaalia – paitsi sarjakuvia. Syy, miksi halusin alkaa tällaisen sivuston rakentaa, oli yksinkertaisesti se, että juurikaan mistään näistä esineistä ja asioista ei löytynyt käytännössä mitään tietoa Internetistä, jota itse olisin kaivannut joitakin vuosia sitten. Sen vuoksi toivonkin, että tämä sivustoni voisi palvella sekä uusia, että varttuneempiakin Disney-harrastajia ja keräilijöitä tarpeen mukaan. Pääsääntöisesti kaikki kuvamateriaali on otettu omasta kokoelmastani, jota olen haalinut kasaan reilun 25 vuoden aikana, mutta toki tarpeen mukaan jotain täydennyksiä on lainattu myös alaa harrastavilta ystäviltä ja tutuilta, mistä heille kuuluu suuren suuri kiitos.

Harrastuksena Disney on siitä mielenkiintoinen, että kyseinen alue käsittää lähestulkoon mitä vaan kuviteltavissa olevia kohteita. Yleisesti harrastus alkaa keräämällä sarjakuvalehtiä, albumeita ja kirjoja, niin kuin kävi myös omalla kohdallani. Seuraava vaihe on sitten elokuvat ja mahdollisesti niihin liittyvä musiikki. Tästä seuraa oheistuotteiden hankkiminen, kuten pienoismallit ym. lelut ja tilpehöörit. Lopulta taso nousee siihen pisteeseen, että hankintalistalla on alkuperäistaidetta ja harvinaisemmat painojulkaisut. Ja sitten loppuukin kaappitila. Toisaalta ne vaatteet pystyy säilömään aina pienempäänkin tilaan.

Niin kuin keräily, myös nämä sivustot tulevat tästä vielä kasvamaan sitä mukaa, kun ehdin muuttamaan kokoelmani helmiä sähköiseen muotoon. Lopetan nyt siis mainosmiehen sanoin: Eikä tässä vielä kaikki!


Sampo Haahti


Asiallisia kysymyksiä tai mahdollisia täydennyksiä sivuilleni voit lähettää sähköpostiini:
sampohaahti@gmail.com

ETUSIVULLE